A/B Høje Hasseris Andelsboligfor.

RØDVINSPLETTER PÅ TRÆ

Rødvinspletter på trægulve og -møbler

SÅDAN FJERNER DU RØDVINSPLETTEN
Selvom det ser helt umuligt ud, er det faktisk ikke så svært at fjerne selv en indtørret rødvinsplet på et træbord. Få en enkel vejledning fra XL-BYG her.

Et væltet glas rødvin, eller endnu værre et glas der har stået og efterladt en ring eller plet på et ubehandlet fyrretræsbord eller -gulv, er normalt ikke det store problem, hvis du griber ind i samme øjeblik, skaden er sket. Men går der bare et par timer, og pletten for alvor når at trænge ind, ja så skal der skrappere, kemiske midler til. Dog ikke skrappere end glycerin! Den helt friske plet kan som regel bare tørres op med et stykke køkkenrulle. Er pletten et par timer gammel, skal du stadigvæk tørre op med køkkenrulle, hvis pletten er fugtig.

Her får du fem enkle trin til, hvordan du effektivt fjerner rødvinspletten:

Trin 1

Hæld en god sjat glycerin på den indtørrede plet. Sørg for at bruge så meget, at pletten er fuldstændig dækket.
Trin 2

Anbring umiddelbart efter glycerinbehandlingen en ren, tør bomuldsklud på pletten, så både plet og glycerin er godt dækket.
Trin 3

Nu skal du dække bomuldskluden med et stykke plastfolie i cirka 12 timer, så glycerinen kan få lov til at virke.
Trin 4

Efter de 12 timer kan du fjerne både plastfolie og klud, og så bør det meste af rødvinspletten være væk, suget op af bomuldskluden.
Trin 5

Vask til sidst området med lunkent vand og lidt opvaskemiddel, og lad det tørre helt, inden du bedømmer det færdige resultat. Hvis der stadig er en skygge tilbage, kan du med forsigtighed blege den med en 3 % brintoverilteopløsning. Lad brintoverilten virker 4-5 minutter og neutralisér med 33 % eddikesyre. Til sidst skal du vaske med rent vand.
Kilde:

XL-Byg >